Na trhu chýba širší sortiment nábytku nie preto, že by ho zákazníci nechceli, ale preto, že ho nikto neponúka - Burianová, Z.
Slovenské centrum dizajnu sa zaoberá podporou dizajnu na Slovensku. Z. Burianová, jeho riaditeľka, charakterizuje nábytkársku tvorbu a trh na Slovensku. Interiér sa prispôsobuje užívateľovi. Potreba výchovy ku vkusu. Chýba široký sortiment nábytku a prieskumy trhu. Zastaraná technológia výroby. Svetové prúdy nábytkárskej tvorby.