Historie spolupráce ve výzkumu a vývoji se zeměmi EU - Pekárek, B.
Vzájomná spolupráca členských krajín Európskej únie, ktorá prebieha na báze tzv. Rámcových programov (RP). Zloženie Rámcového programu zo štyroch Aktivít. Spolupráca krajín strednej a východnej Európy (SVE) s Európskou úniou vo výskume a vývoji od r. 1991. Programy PECO a Copernicus. Financovanie výskumných projektov. Vlastníctvo a využitie výsledkov výskumu.