K teórii a praxi rodinnej politiky. 2 - Wingen, M.
Druhá časť prekladu práce M. Wingena: Zur Theorie und Praxis der Famielienpolitik, Frankfurt/Main 1994. s.51-56. (Zmena foriem rodinného spolužitia ako výzva pre rodinnú politiku). Vývoj a zmeny v rodine a vo vzniku rodín v obyvateľstve a spoločnosti. Empirické skúsenosti. Zmeny v rodinnom cykle - skrátenie rodičovskej fázy. Demografické zmeny rodinných štruktúr. Manželské spolužitie. Nemanželské spolužitie. Vzťahy rodičov a detí. Výzva pre rodinnú politiku. Zameranie rodinnej politiky.