Komparatívna analýza extrapolačných modelov pre regionálne populačné projekcie - Bezák, A.
Štúdia hodnotí účinnosť niekoľkých extrapolačných modelov, ktoré sa využívajú v regionálnych populačných projekciách. Výsledky tejto analýzy potvrdzujú, že väčšina testovaných modelov sa aj v našich podmienkach môže stať spoľahlivým nástrojom regionálnej populačnej analýzy. Výber vhodných modelov.