Populačný vývoj v Slovenskej republike v roku 1994 - Tirpák, M.
Vývoj obyvateľstva v SR zodpovedá dlhodobým tendenciám vo vyspelých európskych štátoch. Je charakterizovaný poklesom pôrodnosti a nárastom úmrtnosti detí do 1 roka a mužov vo veku 35-54 rokov. Sobášnosť a rozvodovosť na Slovensku. Vnútorná a zahraničná migrácia obyvateľstva.