Bezpečnost a ochrana zdraví při práci a Bílá kniha - Janáková, A.
Harmonizácia právnych predpisov podľa dohody o pridružení ČR s EÚ. Štvrtá skupina Bielej knihy nazývaná sociálna politika zahŕňa oblasť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Popis legislatívy v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Individuálne smernice k novej rámcovej smernici 89/391/EHS o vykonávaní opatrení k zvyšovaniu bezpečnosti a ochrany zdravia zamestnancov pri práci. Podmienky fungovania legislatívy. Doporučené opatrenia podľa Bielej knihy.