Hodnotenie efektívnosti finančných prostriedkov vynaložených na aktívnu politiku zamestnanosti - Líška, Milan
Dôležitosť poznania efektívnosti vynaložených finančných prostriedkov na aktívnu politiku zamestnanosti (APZ). Problém posúdenia miery finančných prostriedkov na APZ a ich efektívneho zužitkovania. Negatívne javy v procese aplikácie programov APZ. Príklady popisujúce snahu o vymedzenie a kvantifikáciu negatívnych faktorov, znižujúcich efektívnosť finančných prostriedkov. Pojmy s príslušnými definíciami - mŕtva váha, posunutie, substitúcia. Modifikácia ukazovateľov negatívnych javov (mŕtvej váhy, posunutia a substitúcie) v oblasti APZ na naše podmienky. Sumárny ukazovateľ - miera prepadu.