K problematice ověřování učitelské způsobilosti - Polák, J.
História riešenia problematiky štátnych skúšok na fakultách vzdelávajúcich učiteľov, skúšok učiteľskej spôsobilosti a atestácií učiteľov. V r. 1990 vznikol - návrh úpravy učiteľského štúdia (overovanie úrovne pripravenosti absolventa učiteľského štúdia ako budúceho štátneho zamestnanca štátnou skúškou učiteľskej spôsobilosti). Riešenie základných problémov tejto problematiky.