Nezaměstnanost - noční můra EU Sociální problémy Evropské unie - Zukal, Jiří
Nezamestnanosť - najväčší problém a hrozba západnej Európy. Príčiny tohoto neutešeného stavu. Zamestnanosť mužov v krajinách EÚ mierne klesá, naopak u žien sa zvyšuje - dlhodobý pohľad. Zvyšuje sa zamestnanosť žien v oblasti služieb. Miera nezamestnanosti mužov, žien, mládeže. Značnú časť nezamestnaných v EÚ tvoria bezdomovci.