Robíme všetko preto, aby sme mohli pracovať? - Bodnárová, B.
Vzťah sociálnej a ekonomickej politiky. Vznik problémov nezamestnanosti a potreba riešenia týchto problémov od začiatku deväťdesiatych rokov. Nové sociálne programy na odstraňovanie negatívnych dôsledkov nezamestnanosti. Výdavky na nezamestnanosť a na riešenie aktívnej politiky zamestnanosti. Analýza skupín nezamestnaných. Štatistické údaje o nezamestnanosti na Slovensku. Niektoré údaje zo správy "Vývoj sociálnej situácie obyvateľstva SR". Zahraničné skúsenosti s tvorbou sociálnych programov.