K problémom súčasného bankovníctva na Slovensku - Sobek, Otto
Význam bánk v slovenskej ekonomike. Vývoj bankovníctva na Slovensku. Problémy v úverovej činnosti. Úloha zahraničných bánk pri transformácii slovenského bankovníctva. Forma vlastníctva a úroveň manažmentu bánk. Privatizácia slovenských bánk. Úrokové sadzby.