Platobné karty nezostali v elitných kluboch, ale rýchlo si podmanili masy - Kovalčík, J.
Využívanie platobných kariet v bankách jednotlivých štátov. Tvrdá konkurencia na ruskom trhu platobných kariet. Na slovenskom trhu uviedla prvé bankové karty Slovenská sporiteľňa. Bankomaty pomáhajú bankám udržať si klientov.