V SR začína pôsobiť jedna z najvyššie hodnotených bánk - Bank Austria - Kovalčík, J.
Bank Austria, a.s. Bratislava začala bankovú činnosť v novembri 1995. Má najvyšší rating spomedzi bánk pôsobiacich v SR. Ťažiskom obchodnej činnosti sú priame investície, spoločné podniky a zahraničný obchod. Poskytovanie komplexných bankových služieb. Rozsiahle skúsenosti s financovaním vývozu.