Samuel Jurkovič - v službách národa Prvá pamätná minca vydaná v roku 1996 - Flaché, Dagmar
Emisia pamätných strieborných mincí v r. 1996 začína vydaním mince pri príležitosti 200. výročia narodenia Samuela Jurkoviča.