Európa smeruje k úplnej liberalizácii kapitálových transakcií - Baláž, Vladimír
Význam devízovej regulácie. Vývoj liberalizácie kapitálových tokov v európskych krajinách. Podľa poslednej direktívy Rady ES sú liberalizované všetky kapitálové transakcie s výnimkou operácií s krátkodobými finančnými nástrojmi. Devízové rezervy krajín EÚ a štátov V-4 v r. 1994.