Evropský pas pro kapitálové trhy - Tomášek, M.
Január 1996 - platné pre všetky členské krajiny EÚ - 1. Smernica Rady ES o kapitálovej primeranosti investičných firiem a úverových inštitúcií (93/6/EHS) a 2. Smernica Rady ES o investičných službách v oblasti cenných papierov (93/22/EHS). Charakteristika týchto smerníc. Jednotný trh investičných služieb. Jednotné požiadavky kapitálovej primeranosti.