Kapitálový trh v Slovinsku - Mramor, D.
Rozvoj kapitálového trhu v Slovinsku od r. 1988-1989. Nové zákony o trhu cenných papierov a o investičných fondoch schválené v r. 1994. Vznik nezávislej Agentúry pre trh s cennými papierami (SMA - Securities Market Agency). Činnosť Ljubljanskej burzy cenných papierov (LSE - Ljubljana Stock Exchange).