Moderní teorie portfolia a její použití - Kohout, Pavel
Moderná teória portfólia. Hypotéza efektívnych trhov. Hodnotenie rizika. Beta faktor - jedna z mier rizika, súčasne ako miera výnosu. Hodnotenie výnosov podľa teórie CAPM. Indexovanie a modifikované indexovanie. Praktické použitie modernej teórie portfólia. Vzorec odhadu výnosu pre cenný papier.