Regulácia cien sa podobá zabitiu posla, ktorý prináša zlú správu - Zemanovičová, Daniela
Kritika zákona č. 18/1996 Zb. o cenách. Riziká cenovej regulácie: nákladnosť a zložitosť, zablokovanie podnetov na znižovanie nákladov a na inováciu. Riziko subjektívneho výkladu predpisov. Nejasnosti nových cenových predpisov. Zákon by mal vymedziť prípady vykonávania cenovej regulácie. Zákon o cenách je v rozpore so zákonom o ochrane hospodárskej súťaže. Možnosti odstránenia bariér vstupu na trh.