Slovenský zahraničný obchod rastie, ale nemá perspektívu - Outrata, Richard
Slovensko dokázalo zvrátiť nepriaznivý vývoj zahraničného obchodu, namiesto umu však exportuje čoraz viac hmoty. Zmena orientácie zahraničného obchodu po r. 1989 na západné trhy. Príčiny poklesu obchodu s ČR. Nízky podiel zahraničného obchodu s Maďarskom a Poľskom. Vývoj obchodnej bilancie SR podľa komoditných skupín. Malá ekonomika sa musí orientovať na vývoz sofistikovanej produkcie.