Zahraničnoobchodný obrat SR za minulý rok vzrástol o 18,8 percenta - Šuhaj, S.
Takmer tretina dovozu do SR v r. 1995 pripadala na stroje a prepravné zariadenia. Vyvážalo sa najmä železo a oceľ. SR sa v zahraničnom obchode orientuje najmä na EÚ a CEFTA. Komoditná štruktúra zahraničného obchodu v r. 1994 a 1995. Teritoriálna štruktúra dovozu a vývozu, vývoz a dovoz vybraných komoditných skupín - r. 1995.