Euroměna s otazníky - Jonáš, Jiří
Projekt Európskej menovej únie. Kolísanie devízových kurzov jednotlivých mien. Spomalenie hospodárskeho rastu niektorých západoeurópskych krajín koncom r. 1995, jeho dôsledky. Príčiny zhoršenia hospodárskej situácie a snaha nájsť východisko. Náročnosť plnenia maastrichtských kritérií. Štrukturálny charakter európskych hospodárskych problémov, ktoré majú negatívny vplyv na hospodársky rast (štátny intervencionizmus, vysoké sociálne výdavky, málo flexibilný trh práce, vysoké dane...).