<The> Choice of Exchange Rate Regime - Ciftcioglu, S.
Súvislosti medzi typom kurzového režimu (fixný, resp. flexibilný) a reakciou ekonomiky na rôzne typy vnútorných a vonkajších porúch. Mechanizmus adaptácie ekonomiky a možné podoby reakcie emisnej banky (statické modely). Sformulovanie dynamického modelu malej otvorenej ekonomiky, ktorý uvažuje so zotrvačnosťou cien (cenovej hladiny) a produktu. Matematická formulácia modelu, výsledky numerických experimentov a ich ekonomická interpretácia.