Evropská unie, největší obchodní partner České republiky - Hnídková, A.
Postupná integrácia ČR do Európskej únie na základe Európskej dohody. Ustanovenia Európskej dohody upravujúcej obchod s tovarom medzi ČR a EÚ. Vývoj zahranično-obchodnej výmeny ČR a EÚ v rokoch 1989-1995. Objem celkového českého vývozu a dovozu. Teritoriálna a tovarová štruktúra zahraničného obchodu ČR s EÚ. Mimoriadne ochranné opatrenia v obchodných vzťahoch.