Institucionální uspořádání Na cestě k Evropské unii. 2 - Urban, Luděk
Jedna z úloh medzivládnej konferencie - zhodnotenie fungovania a návrh zmien inštitúcií EÚ. Jednotlivé inštitúcie EÚ, ich charakteristika a úlohy. Rada ministrov, Komisia, Európsky parlament, Európska rada, Súdny dvor, Účtovný dvor. Ostatné inštitúcie - Európska investičná banka, Ekonomický a sociálny výbor, Výbor regiónov. Európske právo, právne akty - nariadenia, smernice, rozhodnutia, doporučenia a stanoviská.