Obrysy velké Evropy Mezivládní konference EU - Provazník, Dušan
Marec 1996 Turín - začiatok medzivládnej konferencie EÚ. Hlavné ciele konferencie - zhodnotenie plnenia maastrichtských dohôd v praxi - potreba nejakých zmien, problém rozšírenia EÚ o krajiny strednej a východnej Európy a oblasti Stredomoria na prelome storočí. Hospodárska situácia v krajinách EÚ, problém prijatia jednotnej meny, potreba zmien v inštitúciách a rozhodovacích mechanizmoch EÚ. ČR a medzivládna konferencia.