Slovensko - perspektívny kandidát na vstup do EÚ - Ďurianová, Alica
Rozširovanie európskej integrácie. Výhody špecializácie vo výrobe pre Česko, Slovensko, Maďarsko a Slovinsko. Podmienky pre výber nových členov spoločenstva. Hodnotenie vybraných krajín (Estónsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, ČR, SR, Maďarsko, Bulharsko, Slovinsko) pre vstup do Európskej únie. Jazyková a geografická blízkosť - predpoklad rozvoja obchodu. Predpokladané poradie pre štáty vstupujúce do EÚ.