S prevodom nehnuteľností je spojená aj poplatková povinnosť - Mäsiarová, Terézia
Definície prevodu a prechodu vlastníckeho práva. Prevzatie veci a vklad do katastra nehnuteľností. Kúpna zmluva. Darovanie nehnuteľnosti. Zámena dvoch nehnuteľností. Reálne rozdelenie nehnuteľnosti. Vecné bremeno. Daňové priznanie.