Zmluvy, ktoré neboli uzavreté v rozpore so zákonom, ani zo zlého úmyslu, sa majú všemožne dodržiavať - Roháč, J.
Niektoré aktuálne ustanovenia, týkajúce sa úpravy zmluvných vzťahov, ako sú prezentované v Občianskom zákonníku. Neplatný právny úkon. Návrh na uzavretie zmluvy a jeho odvolanie. Prijatie návrhu. Ktoré zmluvy musia mať písomnú formu. Odstúpenie od zmluvy. Zmluva v prospech tretej osoby. Zmluva o budúcej zmluve.