Bankroty by mohla urýchliť vyššia motivácia veriteľov - Švec, P.
Štúdia o bankrotoch, prezentovaná na bratislavskom seminári o bankrotoch, ktorú vypracoval profesor britskej Staffordshire University I. Hashi. Úloha veriteľov v procese finančnej krízy podniku. Reorganizácia ako alternatíva oproti likvidácii firmy. Zhodnotenie efektívnosti reorganizácie v porovnaní s likvidáciou. Úloha bankrotov v transformujúcich sa ekonomikách. Dôležitosť štruktúry zákona o bankrote.