Štúdia regulácie konkurzu, dohodovania a vyrovnania - časť ekonomická - Zemanovičová, Daniela
Úloha bankrotov v ekonomike (zákon č.328/1991 Zb.). Prehľad implementárnej legislatívy, náklady a prínosy uplatňovania bankrotov. Príčiny nízkeho počtu konkurzov a vyrovnaní, bariéry efektívnej implementácie. Motivácia z pohľadu jednotlivých subjektov. Návrhy na riešenie otázky bankrotov.