Evropská dohoda a ochrana průmyslového vlastnictví - Kopecká, S.
Postupné vytváranie podmienok v oblasti práv k priemyselnému vlastníctvu Európskeho spoločenstva v 70. rokoch a následne vytvorením jednotného vnútorného trhu Európskej únie. Pokračovanie ČR v zlepšovaní ochrany práv z priemyselného vlastníctva podľa článku 67 Európskej dohody. Patentové právo a príbuzné práva. Európsky patentový dohovor. Posudzovanie kompatibility českého patentového práva. Prijímanie zákonov v oblasti patentovej ochrany a ochranných známok v ČR, ktoré sú kompatibilné so smernicami Európskeho spoločenstva.