Exekúcia je poslednou možnosťou ako vymôcť právne nároky. 2 - Roháč, J.
Od 1. decembra 1995 je účinný zákon č.233/1995 Z.z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok). Podanie návrhu na súdny výkon rozhodnutia alebo návrhu na vykonanie exekúcie podľa Exekučného poriadku. Oprávnený a povinný ako účastníci exekučného konania. Vykonanie exekúcie na návrh oprávneného. Poverenie na vykonanie exekúcie. Exekučný príkaz a spôsoby vykonania exekúcie. Činnosť exekútora. Odmena súdneho exekútora. Odklad exekúcie.