Katedra geografie a krajinnej ekológie - Baran, V.
Vznik a vývoj Katedry geografie na Fakulte humanitných a prírodných vied Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Odborný profil katedry. Mimoriadny záujem študentov o štúdium na katedre. Odborná spolupráca s inými inštitúciami.