Niektoré problémy žien a ženského hnutia v súčasnosti na Slovensku - Ševčíková, Viera
Výsledky ankety a analýzy, ktoré možno považovať za reprezentatívne prieskumy, týkajúce sa problémov postavenia žien a rodín. Ústredie Demokratickej únie žien Slovenska (DŽÚS) a sieť základných organizácií zaznamenáva a reaguje na všetky zmeny v sociálnej sfére. Anketa odhaľuje niektoré spoločenské problémy rodín a postavenie žien v rodine. Projekty, ktoré realizuje DŽÚS v rámci riešenia problémov spoločnosti a postavenia žien a rodín.