O rovnoprávnosti žien - národne a medzinárodne Dohovor o odstránení všetkých foriem diskriminácie žien - Alexyová, Katarína
Významné akcie, ktoré sa uskutočnili v priebehu roku 1995, týkajúce sa rovnoprávnosti či diskriminácie žien. Svetový summit o sociálnom rozvoji (Kodaň), 4. svetová konferencia OSN o ženách (Peking). Vláda SR prerokovala dokument OSN - Dohovor o odstránení všetkých foriem diskriminácie žien. Niektoré problémy postavenia žien, rodiny, ktoré vyplynuli z prieskumov a ankiet.