Strategické hodnotenie životného prostredia vo svete - Kozová, M.
Strategické hodnotenie životného prostredia. Proces hodnotenia vplyvov rozvojových koncepcií, plánov a programov a ich alternatív na životné prostredie. Prehľad súčasného stavu uplatňovania hodnotenia vplyvov na životné prostredie vo vybraných krajinách (USA, Kanada, Európska únia).