Trvalá udržateľnosť ako možné východisko z dilemy medzi nestabilnou produktivitou a neproduktívnou stabilitou - Huba, Mikuláš
S rastom populácie rastie aj snaha ľudskej spoločnosti o uspokojovanie jej nárokov. Zvyšovanie produktivity prírodných obnoviteľných zdrojov, zvyšovanie exploatácie neobnoviteľných zdrojov. Charakteristika rastového modelu ekonomického rozvoja civilizácie. Výskum stability ekosystémov. Produktivita versus stabilita. Sustainabilita ako výslednica vzťahu medzi produktivitou a stabilitou (dynamickou rovnováhou).