Rozhodnutie dostavať Mochovce sa potvrdilo ako správne - Rabayová, Z.
Podľa slovenského premiéra je rozhodnutie dostavať jadrovú elektráreň v Mochovciach správne. Pripomienky odporcov dostavby: nevýhodnosť pre ekonomiku SR, nedoriešené skladovanie vyhoreného paliva a likvidácia jadrovej elektrárne po dobe jej životnosti. Argumenty zástancov dostavby: straty zo sklzu výstavby, finančná náročnosť iných zdrojov energie, pozitívny vplyv jadrových elektrární na životné prostredie. Potreba objektívnych štúdií na posúdenie nejadrového variantu. Potreba racionalizácie výroby energie. Tabuľka: podiel zdrojov na výrobe elektrickej energie v SR.