Dunaj - tepna Európy
V dňoch 20.-22.9.1995 sa konala medzinárodná konferencia "Dunaj - tepna Európy" za účasti 280 odborníkov z 8 krajín. Záverom účastníci konferencie v záujme komplexného využitia Dunaja prijali Memorandum (časť odporúčaní publikovaná v plnom znení).