Lesné družstevníctvo na Slovensku v rokoch 1918-1938 - Korimová, Gabriela
Snahy o združstevňovanie lesov a pasienkov v štátnej lesníckej politike prvej ČSR (zákon č. 215/1919 Zb.). Základné problémy kolektívneho spravovania malolesov: otázky výhodnosti, typizácia lesných spoločenstiev a družstiev, formy získavania lesnej pôdy, snahy o právne postavenie členov družstiev, formy a spôsoby vytvárania lesných spoločností a družstiev. V r. 1935 vypracované stanovy ústredného družstva - Lesozväzu. Po novembri 1989 - podmienky na obnovenie pluralitných foriem vlastníctva a prinavrátenie lesných majetkov pôvodným majiteľom ( zákon č. 229/1991 Zb.).