Bez zeleniny sa nezaobídeme - Strelec, V.
Zvýšená pozornosť pestovaniu zeleniny na Slovensku z hľadiska zlepšovania stravovacích návykov, zvyšovanie podielu zeleniny v strave. Spotreba zeleniny v SR. Priemerná ročná spotreba na obyvateľa. Súčasná odrodová skladba zeleniny. Porovnanie so zahraničím. Podmienky pestovania zeleniny na Slovensku. Niektoré odporúčania marketingovej štúdie o zeleninárstve v SR, ktorú vypracovali odborníci FAO.