Analýza rizika Jak připravit a hodnotit podnikatelské projekty. 11 - Fotr, J.
Identifikácia a určenie významnosti faktorov rizika - expertné hodnotenie. Určenie významných faktorov, analýza citlivosti. Určenie rizika podnikateľského projektu - kritické body (body zvratu), posúdenie finančnej stability projektu pri tzv. varovnom (výstražnom) scenári. Hodnotenie rizika a opatrenia na jeho zníženie. Príprava plánu korekčných opatrení. Význam analýzy rizika.