Definovanie firemného poslania je hľadaním duše spoločnosti - Košťan, P.
Každá firma by si mala stanoviť mission statement - poslanie firmy, ktoré určuje základný smer jej pôsobenia, prehlbuje pochopenie účelu a zmyslu existencie firmy, vychováva zamestnancov k zodpovednosti a pomáha určiť vhodný segment trhu. Princípy definovania poslania spoločnosti.