Diskontovaná kritéria Jak připravit a hodnotit podnikatelské projekty. 9 - Fotr, J.
Spôsob výpočtu diskontného kritéria. Čistá súčasná hodnota (net present value) projektu, jej stanovenie, kladná čistá súčasná hodnota, záporná hodnota. Stanovenie diskontnej sadzby. Vnútorné výnosové percento (internal rate of return) - výnosnosť (rentabilita), ktorú poskytuje podnikateľský projekt počas doby svojej existencie.