Internacionalizace malého a středního podnikání
Podiel malých a stredných podnikov (MSP) na celkovom vývoze krajín Európskej únie. Zapájanie malých a stredných podnikov do medzinárodného obchodu. Faktory, ovplyvňujúce objem a charakter exportnej činnosti MSP, spojené so špecifickou situáciou a zapojenie tej ktorej krajiny do medzinárodnej deľby práce. Zapájanie subdodávateľov z tretích krajín v rámci politiky "globalizácie zdrojov zásobovania". Politika veľkých priemyslových korporácií.