S dôrazom na realizáciu a vytváranie finančných podpôr. 2 Podpora malého a stredného podnikania vo svetle súčasných vývinových trendov - Bartl, J.
Aktivity Národnej agentúry pre rozvoj malého a stredného podnikania pri vyhľadávaní a vytváraní finančných zdrojov na podporu malého a stredného podnikania na Slovensku. Financie z bilaterálnej spolupráce so SRN, Francúzskom a USA. Poslanie Amerického obchodného centra pri rozvoji MSP. Iné formy a programy podpory podnikania (Enterpreneurship Centers, Americké mierové zbory, VOCA, Exim Bank of Japan). Podporný úverový program na rok 1995. Podporné úverové programy bánk a fondov. Centrum strategických štúdií - štátna inštitúcia, ktorá má svoj priamy vplyv na podporu MSP.