Ekologický management a systém podnikového managementu v podmínkách ČR - současný stav a vývojové tendence - Farský, Miroslav
Ekologický manažment ako dôležitá zložka systému podnikového manažmentu. Organizačné začlenenie "eko" manažmentu do systému podnikového manažmentu zahŕňa 3 problémové okruhy: 1. manažment podniku a poplatky za tolerované emisie, 2. hodnotenie a výber alternatív investícií sledujúcich ekologizáciu výroby, 3. manažment podniku a administratívno ekologické povinnosti voči orgánom štátnej správy životného prostredia.