Strategické řízení a jeho význam ve světě Historie, vývoj a perspektiva - Macura, Z.
Podstata úspechu firiem na svetových trhoch. Diferenciácia medzi východom a západom, odlišná firemná a pracovná kultúra. Vývoj strategických aktivít v konkurenčnom prostredí. Formovanie podnikového managementu. Dlhodobé plánovanie - long-range planning. Strategické plánovanie - strategic planning. Strategické riadenie - strategic management. Japonský prístup. Spolupráca podnikov a vlády. Rozdiely medzi japonským a západným podnikom. Strategické riadenie pre nasledujúce obdobie.