Európska únia dala zelenú porovnávacej reklame - Hajšel, R.
Porovnávacia reklama, ktorej princípom je porovnávanie vlastností produktov konkurencie s vlastnými produktami, bude vo všetkých členských štátoch EÚ úplne povolená. Direktíva EÚ bola prijatá na ministerskej schôdzke v Bruseli v novembri 1995.